Новини - В медиите

Наука OFFNews: Стартъп компания предлага на клиентите си да продават своя геном за криптовалута
Прочетена: 906 пъти
Снимка: Pixabay.com

Компанията Nebula Genomics, основана от студенти от Харвардския университет, има намерение да извършва секвениране на генома, а резултатите да оставя на клиентите, за да могат да ги продадат на фармацевтичните компании. Всички операции трябва да се извършват на базата на блокчейн, се казва в публикуваната документация (white paper) на компанията, съобщава сайтът Наука OFFNews.

 

Повечето компании, занимаващи се с генетични изследвания, оставят данните за себе си. Nebula Genomics предлага да извърши секвениране на генома, след което да позволи на клиента да прави каквото си поиска с получената информация. Например, да я даде на някоя фармацевтична компания, тъй като те се нуждаят от декодиран геном за своите изследвания.

 

По този начин, основателите на компанията очакват да разпространят практиката на секвениране на генома. Клиентите ще получат данни за рисковете от развитие на заболявания, а изследователските проекти - голяма база от генетична информация. Компанията също така възнамерява да създаде платформа, на която да се разплаща за декодирането на геномите, а ползването на резултатите да става срещу виртуални монети на Nebula.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития