Новини - България

Наградиха здравното министерство за добро регионално сътрудничество
Прочетена: 241 пъти

Министерството на здравеопазването е отличено с приз за изключителен принос в регионалното сътрудничество в областта на здравеопазването в Югоизточна Европа. Наградата е връчена на среща на здравните министри, провела се в Кишинев, Република Молдова.

 

Във фокуса на срещата бе темата "Здраве, благополучие и просперитет в Югоизточна Европа в контекста на Програмата за устойчиво развитие 2030", съобщават от пресцентъра на ресорното ведомство. Участниците са обсъдили новостите в лечението на незаразните болести, универсалният достъп до здравни услуги, трансграничното обществено здраве, авариите и миграцията, както и съвместните усилия за решаване на въпросите, свързани със социално-икономическите фактори за здравето.

 

От страна на МЗ в срещата са участвали заместник-министърът д-р Галин Каменов и проф. Пламен Димитров, заместник-директор на Националния център за обществено здраве и анализи (НЦОЗА) и представител на Здравната мрежа за Югоизточна Европа.

 

В церемонията и двудневните здравни дискусии е участвал и д-р Скендер Сила, управляващ офиса на Световната здравна организация в България.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития