Галерия - Фото

Наградиха медиците от военната мисия в Мали
Прочетена: 102 пъти
Снимки: ВМА

21-вият военномедицински екип се завърна след успешна мисия в Мали с отлична оценка за представянето си, съобщават от Военномедицинска академия (ВМА).

 

Преди седмица те предадоха символично щафетата на техни колеги, които в следващите 4 месеца ще подсигуряват Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

 

„Радвам се, че завърнахте живи и здрави. Благодаря ви за успешната мисия, изпълнена с чест и достойнство. За пореден път отзивите за представянето на нашите специалисти там са отлични”, заяви началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски при посрещането на екипа.

 

Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.

 

За високи постижения в службата и изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка, бригаден генерал Валентин Кръстев, началник на щаба на Съвместното командване на силите, връчи на медицинските специалисти награди от името на министъра на отбраната.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития