Галерия - Фото

Награди за военномедици, завърнали се от мисия в Мали
Прочетена: 73 пъти
Снимки: ВМА

Екипът на Военномедицинска академия (ВМА), който се завърна след 4-месечна мисия в Мали, бе награден за успешно изпълнените задачи, съобщават от лечебното заведение.

 

Българските военнослужещи, участващи в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, изпълняват поставените им задачи, като проявяват висок професионализъм, отговорност и издръжливост.

 

Старши лейтенант д-р Георги Семовски и неговият екип бяха отличени от името на министъра на отбраната и на командира на Съвместното командване на силите.

 

Поздравления за успешно изпълнената мисия – изключително важна и то в една тежка ситуация. Поздравявам целия екип за отдадеността в работата, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

 

Част от екипа на д-р Семовски бяха още старшина Васил Ганчев и две медицински сестри – младши сержант Гергана Георгиева и младши сержант Даяна Йорданова. Те са сред завършилите първия випуск военномедицински сестри, обучени по тристранния проект между ВМА, ВВМУ и МУ-Варна.

 

Признателност за проявения професионализъм по време на мисията изрази и флотилен адмирал Галин Манев, началник на щаба на Съвместното командване на силите.

 

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития