Новини - България

Наемат още хора в „Медицински одит“ - ще правят съдебномедицински експертизи
Прочетена: 431 пъти

Числеността на щата на Изпълнителната агенция „Медицински одит” (ИАМО) да се увеличи от 68 на 78. Това решение взе днес правителството на редовното си заседание като гласува промени в Устройствения правилник на агенцията.

 

Увеличението е обусловено от нарасналия обем дейност на агенцията, свързана най-вече с проверки относно медицинското обслужване. На ИАМО се възлага и извършването на медицински експертизи от органите на съдебната власт.

 

Функциите на агенцията са разширени с измененията в Закона за лечебните заведения , като са й възложени дейности, свързани с процедурата по издаване на разрешения за лечебна дейност. С приемането на Наредбата за критериите и реда за избор на лечебни заведения за болнична помощ, с които Националната здравноосигурителна каса сключва договори, на агенцията е възложено допълнително да извършва проверки на лечебните заведения преди сключване на договори с НЗОК.

 

В резултат на приемането на постановлението ще бъде осигурена възможност за укрепване на кадровия потенциал на агенцията, за да не се допуска забавяне в работата й, породено от нарасналия обем дейност, уточняват от правителствената информационна служба.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития