Новини - България

Надзорът на касата взе решение за обновяване на списъка с диетични храни
Прочетена: 129 пъти
Снимка: Pixabay.com

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) утвърди на свое заседание днес „Спецификация на диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК“.

 

С това решение се възлага на управителя на НЗОК до края на текущата седмица да открие процедура за обновяване на „Списък с диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК“, изготвен и утвърден по реда на Глава втора от Наредба № 10 от 24 март 2009 г.

 

Целта е да се осигури достъпност и непрекъсваемост на лечението на здравноосигурените до диетични храни за специални медицински цели, както и допълване в Списъка на диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК, в съответствие със списъка със заболявания, за чието лечение НЗОК заплаща.

 

Касата заплаща лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели по Наредба № 10 от 2009 г. „За условията, реда, механизма и критериите за заплащане от НЗОК на лекарствени продукти, медицински изделия и на диетични храни за специални медицински цели, договаряне на отстъпки и прилагане на механизми, гарантиращи предвидимост и устойчивост на бюджета на НЗОК“. 

Коментари

април 2021

ПВСЧПСН
   
  

Събития

Няма събития