Новини - България

Над 1 млн. лв. дарения за ВМА през последната година
Прочетена: 504 пъти

Военномедицинска академия (ВМА) се намира в перфектна кондиция – както по отношение на финанси и кадри, така и във всички направления, в които развива дейност, похвали се директорът на болницата проф. Николай Петров. По време на Общото събрание на личния състав на лечебното заведение той поздрави цялото сестринско съсловие по повод професионалния му празник и подчерта, че именно кадрите са най-ценният капитал на ВМА, без който болницата нямаше да е най-добрата в България.

"Изключително сме доволни да бъдем и реципиенти на множество дарения. За около година ние получихме дарения за над 1 млн. лева", отбеляза проф. Петров. 

По време на събранието беше демонстрирана и последната безплатно предоставена техника в помощ на болницата - два наркозни апарата на стойност 63 хил. лв., закупени с помощта на бизнесмена Петър Манджуков.

"Предстои да направим сдружение между нас, Университетска болница "Лозенец" и няколко частни болници, което ще ни окрупни като обем, качество и достъпност за пациентите", поясни още началникът на ВМА.

Ръководството работи и по два големи проекта в областта на урологията и неврохирургията, а до края на годината се очаква да стартира и Военномедицински колеж за обучение на медицински сестри и лекари. Тече сертифициране и на втори екип за авиомедицинска евакуация.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития