Новини - Свят

Над 0,5 млн. американци се лекуват в чужбина всяка година
Прочетена: 280 пъти
Снимка: Стоп кадър - Би Ай Ти

Повече от половин милион американци пътуват всяка година с цел медицински туризъм извън страната, съобщава телевизия Би Ай Ти.

„Основната причина за този вид туризъм е, че здравната система в Америка е доста сложна. Не всички имат медициански застраховки, а и дори да имат това не означава, че те покриват абсолютно всички нужди от здравни грижи, които човек може да има. Затова медицинският туризъм се случва, въпреки факта, че Съединените щати са стабилна и заможна държава“, коментира кореспондентът на телевизията в Аризона Ивайло Везенков.

По думите му 9 млн. души всяка година пътуват в търсене на по-достъпни здравни грижи. В Америка 50 млн. души нямат здравна застраховка, което ги кара да предприемат пътуване, за да си осигурят медицински грижи.

„В световен мащаб Индия е номер едно в медицинския турузъм. Близо 4 млрд. долара годишно се печелят от този бизнес. Повече от 350 млн. американци са пътували, за да получат медицински грижи там. Другата доста известна дестинация за медицински туризъм е Тайланд, но най-вече за пластична хирургия“, отбеляза още кореспондентът ни.

Американците в Аризона, които нямат здравни застраховки, пътуват до Мексико особено за зъболекарски услуги, поради близостта на щата с Мексико.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития