Новини - България

На ръба на кворума Фондът за лечение на деца проведе заседание
Прочетена: 289 пъти

Точно десет души от общо 17-членния Обществет съвет на Фонда за лечение на деца осигуриха кворум за днешното редовно заседание на ръководния орган. Присъстващите бяха само с един повече от необходимите 9 представители за легитимиране на заседанието. Същите се обединиха и в декларация за изрична подкрепа на Фонда и неговия директор проф. Владимир Пилософ.

"Ние всички, които участваме в Обществения съвет се подписахме, че подмяна на решения няма. Дори да се е случило забавяне на решения, то е пак поради технически причини, но няма умисъл в цялата драма, която беше съобщена в медиите", коментира мотивите, с които е сложила подписа си под декларацията председателят на съвета Теодора Иванова. 

На събранието не присъстваха подалите оставки членове на Обществения съвет - доц. Анелия Буева, национален консултант по детска нефрология, Десислава Хурмузова от гражданската инициатива "Спаси, дари на ...", Красимира Величкова от Български дарителски форум и журналистът от радио "Витоша" Милена Златкова. Отсъстваха също представителят на БНТ Мария Чернева, Весела Нестева от Българския съюз на трансплантираните и представителят на Националната асоциация на младежите и децата с диабет Нели Логофетова, която също обмисля бъдеща оставка. 

 

Останалите членове разгледаха заявленията на 86 деца и одобриха 11 от тях за контролни прегледи и лечение в чужбина, включително и за продължаване на вече започнала терапия. С финансовата подкрепа на Фонда в България ще се лекуват 65  деца, а заявленията на други 9 ще бъдат разгледани на следващото заседание на Обществения съвет. 

 

От Фонда съобщават, че след 14 часа на 29 септември в раздел "Новини" на сайта на Фонда родителите ще могат да намерят информация за взетите конкретни решения по номерата на заявленията.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития