Новини - България

МЗ: Създадена е необходимата организация между ЦФЛД и НЗОК да няма необработени заявления за лечение на деца
Прочетена: 309 пъти
Снимка: Pixabay.com

До 29 март Център „Фонд за лечение на деца“ (ЦФЛД) приема по установения ред заявленията на всички родители, чиито деца се нуждаят от лечение в чужбина. Както сега, така и в следващите работни дни до края на този месец, нито едно заявление няма да бъде върнато от служителите на фонда, съобщават от здравно министерство.

 

Всички започнати преписки по заявленията на родителите ще бъдат автоматично прехвърлени към Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), която от 1 април ще поеме функциите на фонда.

 

Екипите от двете институции ежедневно работят съвместно по подготовката за преминаване на фонда към НЗОК, за да може на 1 април работата да продължи безпроблемно за нуждаещите се от лечение деца и техните родители. Нито един пациент няма да бъде върнат, без да му е предоставена възможност да подаде заявление. Всяко едно заявление ще бъде разгледано и по него ще бъде взето решение.

 

От здравно министерство са категорични, че няма повод за притеснение от забавяне на лечението на децата, тъй като е създадена необходимата организация за непрекъсваемост на процеса.

Коментари

юни 2023

ПВСЧПСН
   
  

Събития