Новини - България

МУ - София и Рош България подписаха Меморандум за разбирателство
Прочетена: 313 пъти

Меморандум за разбирателство между Медицински университет - София и Рош България бе подписан на 30 януари 2023 г. по време на откриването на новата офис сграда на биотехнологичната компания в София. Въз основа на документа двете страни ще идентифицират възможности за сътрудничество в различни дейности в сферата на медицинската наука, здравеопазването и в полза на пациентите.

 

Меморандумът бе подписан от ректора на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков и Хишам Сабри – генерален мениджър на Рош България. Сред гостите на събитието бяха Н. Пр. Раймунд Фурер - посланик на Конфедерация Швейцария у нас, представители на Медицински университет – София, Министерството на здравеопазването, Столична община, съсловни, браншови и търговски организации.

 

По време на церемонията генералният мениджър на Рош България г-н Хишам Сабри поздрави гостите с думите:

 

„За нас като компания, е чест да си сътрудничим с Медицински Университет- София, най-старата и най-престижна институция за висше медицинско образование в България. Основната мисия на Рош е непрекъснато да се стреми към иновации в науката, като по този начин да подобрява на живота на пациентите. Вече над 125 години работим в сферата на здравеопазването, затова отделяме голямо внимание на това партньорство, обединяващо усилията и на двете страни в името на медицинската наука в полза на пациента.".

 

Ректорът на Медицински университет – София акад. Лъчезар Трайков сподели по време на събитието:

 

“Една от основните задачи на университета е да създава наука. На изключително високо ниво и с принос за цялото ни общество. Мястото на тази наука е сред хората, за да помага и да прави живота ни по-пълноценен и по-добър. А това неминуемо предполага и пряка връзка с бизнеса. Вярвам, че с партньор като Рош – една иновативна биотехнологична компания с ясни цели и политики, можем да постигнем нови хоризонти в развитието си.“.

 

По време на събитието Н. Пр. Раймунд Фурер, посланик на Конфедерация Швейцария у нас, приветства развитието на отношенията на биотехнологичната компания с институциите и Медицинския университет, и добави:

 

"Стремежът към създаване на нови модели на по-тясно сътрудничество между тези две организации, което е с крайната цел, да бъде в полза на пациента, ще отключи взаимно подсилващо се развитие и стремеж към обнадеждаващо бъдеще в областта.“

 

През миналата година в Централна медицинска библиотека на Медицински университет – София бе открита творческа зала за работа по проекти за студентите и преподавателите на учебното заведение. Ремонтът на модерното пространство бе осъществен с подкрепата на Рош България, която отбеляза 125 години от своето основаване. Част от дарeнието на компанията бяха и 90 електронни книги от световно признати автори и издателства в различни сфери на медицината, фармацията и здравните грижи.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития