Новини - България

Москов: Нямах друг избор освен да сменя директора на Фонда за лечение на деца
Прочетена: 429 пъти

Нямах друг избор освен да сменя директора на Фонда за лечение на деца. Това каза пред журналисти след заседанието на правителството министърът на здравеопазването д-р Петър Москов по повод проведената акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Център „Фонд за лечение на деца“ (ЦФЛД). Коментарът на министъра идва седмица след арестите и повдигнатите обвинения за участие в организирана престъпна група на служители на фонда, сред които и неговият директор Павел Александров.

 

„Спрямо него и колегите му беше повдигнато обвинение за организирана престъпна група. Моята задача в този случай беше, и се справихме мисля, да гарантирам работата на фонда и това нито едно дете, нуждаещо се от лечение, било по спешност, било по планов порядък, да не може да се компрометира този процес. Затова фондът трябваше да има нов директор и той трябваше да бъде назначен максимално бързо, защото видяхте, че още на следващия ден имаше заседание на Обществения съвет на фонда. Бяха приети документите за лечение на мисля 15 деца. Това е процес, който не може и не бива да спира и това е моят ангажимент като министър на здравеопазването“, каза Москов.  

 

Той припомни, че има доклад на инспектората на Министерството на здравеопазването, който е пратен преди три месеца в прокуратурата. „Дали това е част от причините прокуратурата и ГДБОП да предизвикат тези действия, аз не мога да кажа и не мога да коментирам, дори и да знам", каза Москов. На въпрос дали е убеден, че става въпрос за организирана престъпна група, министърът отговори, че в това трябва да бъдат вътрешно убедени хората, които са повдигнали това обвинение.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития