Новини - България

Москов е готов да подаде оставка, ако я поискат
Прочетена: 471 пъти

Министърът на здравеопазването д-р Петър Москов обяви, че е готов да освободи поста си, ако управляващото мнозинство пожелае оставката му.  

 

"Поискат ли ми я, давам я!"

 

С тези думи здравният министър коментира пред журналисти декларацията на депутати от ГЕРБ, които пожелаха вчера всички министри на ДСБ да се оттеглят от властта. Поименно в документа се споменават имената на Москов и на колегата му в Министерството на отбраната Николай Ненчев.

 

"Аз съм основател на ДСБ и няма причина някой да ми обяснява дали съм или не съм част от тази партия. (...) За мен е важно, когато ДСБ взима важни решения, те да не бъдат следствие на висок емоционален момент, а следствие на достатъчно дълъг размисъл. Иначе, някои труднообясними позиции на Реформаторския блок и на ДСБ пречат на работата ми като министър", добави министър Москов.

 

Междувременно министър-председателят Бойко Борисов заяви, че не дели министрите в зависимост от коя партия идват и няма никакво намерение да уволнява нито Москов, нито Ненчев.

 

"Те са добри професионалисти и изпълняват ангажиментите си, нямам основание да ги гоня. А на колегите от ГЕРБ ще кажа, че реформата на министър Москов ще стигне докрай и както аз, така и те ще го подкрепят", категоричен беше премиерът.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития