Новини - България

Мобилно приложение ще учи жените как да гледат бебетата си
Прочетена: 694 пъти

Предстои разработването на мобилно приложение за свободно сваляне от интернет, насочено към повишаване на здравната култура и знания по отношение на грижите за новородени и малки деца. Приложението ще бъде реализирано онлайн и има за цел разпространението на достъпни практически съвети и информация относно отглеждането и грижата за новородени и малки деца.

 

Проектът ще се реализира от компанията Care Direct, която развива дейността си повече от 20 години в Гърция, Кипър , България, Румъния, Сърбия, Малта, Северна Африка и др. Програмите, които компанията разработва и осъществява годишно достигат до над 3 милиона майки и над 1,5 милиона бремен ни жени в глобален мащаб. Компанията притежава и управлява портала BabySpace, който предоставя информация с медицинско и информативно съдържание на 9 различни езика.

 

Проучванията на Care Direct показват, че броят на майките, които посещават уебсайтове от мобилни устройства нараства всеки ден. Това е причината компанията да се захване с разработването на мобилно приложение. 

 

Така в края на месец август компанията сключва договор за сътрудничество с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ). Целта е чрез съвместната дейност на двете организации да се повиши здравната култура и знания на младите майки.

 

Експерти от Управителния съвет и Националния съвет по качество към асоциациацията ще одобряват изготвянето на мобилното приложение, ще консултират специалистите на компанията и при необходимост ще редактират съдържанието. Чрез сътрудничеството ще се гарантира сигурността, че разпространяват информация ще отговаря на практиката за качествени здравни грижи.  

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития