Новини - България

Министър Сербезова: Основен наш приоритет е повишаване броя на ваксинираните
Прочетена: 89 пъти
Снимка: МЗ

„За мен е удоволствие отново да работим заедно, този път в качеството ми на здравен министър. Както знаете, България има едно от най-ниските ваксинационни нива срещу COVID-19 в Европа. Затова и сред основните приоритети на правителството е повишаването броя на ваксинираните български граждани. В това отношение ще имаме нужда, и уверена съм, ще получим подкрепата на Световната здравна организация."

 

Това каза министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова на среща с представителите на Световната здравна организация (СЗО) у нас д-р Скендер Сила и доц. Михаил Околийски.

 

В рамките на срещата са очертани приоритетните области на сътрудничество, като наред с изпълнението на дейностите по двугодишните споразумения и отговора на пандемията от COVID-19, фокусът ще бъде и върху незаразните хронични болести и рисковите фактори (тютюнопушене, злоупотреба с алкохол, затлъстяване), психичното здраве, електронното здравеопазване, повишаване на обществената осведоменост за ваксините чрез информация, основана на научни доказателства.

Коментари

декември 2022

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития