Новини - България

Министър Москов готов да подаде оставка, ако премиерът му я поиска
Прочетена: 428 пъти

"Ако парламентарното мнозинство или премиерът пожелае смяната на който и да е министър, моята  оставка веднага ще бъде подадена",  заяви вчера в предаването „Тази неделя” на бТВ здравният министър Петър Москов.

 

Той  уточни, че не се чувства застрашен от възможни рокади в кабинета. На критиките, отправени му от лидера на БСП Корнелия Нинова, Москов отговори, че темата вече е банална, тъй като му искат оставката от десетия ден след идването му на власт. 

 

“Нито едно от твърденията на Нинова не е вярно. Закрити общински болници няма, даже имаше сливания, за да се избегне затваряне”, посочи той. Министър Москов уточни, че няма нито тенденция, нито желания да се закриват болници. Наличието на монопол при лекарствата също беше отречено.

 

Здравният министър коментира и предложенията за нов правилник за Фонда за лечение на деца. Според него промените в момента са на етап обществено обсъждане и ще гарантират ясна и публична процедура за това децата, които имат нужда от лечение, но България не може да го осигури, да се лекуват в чужбина или да им бъде подсигурено допълнително лечение у нас, извън покритото от НЗОК.

 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития