Новини - България

Министър Кирил Ананиев: Имам подготвен план за действие в сектор „Здравеопазване”
Прочетена: 274 пъти
Снимки: Министерство на здравеопазването

Проф. Николай Петров официално предаде поста на новоизбрания министър на здравеопазването на Кирил Ананиев.

 

„На база приоритетите на правителството, които са записани в управленската програма, съм подготвил план за действие във всички направления на здравеопазването – административно, структурно, по отделните видове дейности – предмет на здравното осигуряване, за подобряване връзката между отделните звена в системата“, каза пред журналисти здравният министър Ананиев.

 

Кирил Ананиев благодари за свършеното от екипа на проф. Николай Петров и посочи, че приемственост ще има.

 

„Аз съм с отлични впечатления от проф. Петров – невероятен професионалист и човек, етичен човек, който си разбира от работата. Не го казвам в момент на раздяла, защото ще продължаваме да работим заедно – ще ползвам Вашия опит и ще споделям моя с Вас. Ще продължа дейността на министерството така, както тя е подредена до момента, и ще я доразвия с нови идеи.“

 

Министър Ананиев посочи, че е наясно с невъзможността да има 100, дори 10 дни толеранс, поради което мобилизацията на екипа ще е пълна.

 

„За мен наистина е удоволствие да предам Министерството на здравеопазването във Вашите ръце, изхождайки от безупречната  Ви репутация и сериозна биография“, каза проф. Николай Петров и предаде на новия здравен министър отчет със свършеното от екипа на министерството, както и информация за стартирали инициативи, проекти, промени в нормативната уредба, касаеща сектора, и изпълнението на правителствената програма.

 

„Надеждите към Вас са много големи, имате безрезервната ми подкрепа и съм на разположение 24 часа. Кураж и с Бога напред!“, с тези думи проф. Петров се обърна към министър Ананиев.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития