Новини - България

Михаил Околийски е определен за председател на Надзорния съвет на НЗОК
Прочетена: 114 пъти

Министерският съвет прие решение за промяна на представителите на държавата в Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщава правителствената информационна служба. За представители на държавата са определени Михаил Околийски, Илко Гетов, Георги Клисурски и Румен Спецов, на мястото съответно на Момчил Мавров, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов.

 

Михаил Околийски понастоящем е заместник-министър на здравеопазването. От 2014 г. до юни 2023 г. е управляващ офиса на Световната здравна организация в България. В периода 1998 – 2014 г. е доцент в Националния център по обществено здраве и анализи, сектор „Психично здраве“, и извършва експертна дейност в областта на психичното здраве, разработването на проекти и национални програми и провеждането на епидемиологични изследвания. От 1990 до 1998 г. работи в Хумболтов университет, Берлин, Германия, в областта на психичната рехабилитация.

 

Илко Гетов също е заместник-министър на здравеопазването. От юни до октомври 2022 г. е председател на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, а от март до ноември 2013 г. – негов член. От юни 2013 г. до февруари 2020 г. е председател на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. От 2018 г. досега е професор в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, Бургас. Притежава изключителен опит в областта на фармацията и лекарствената политика.

 

Георги Клисурски е заместник-министър на финансите. От август 2022 г. до март 2023 г. е председател на Съвета на директорите на „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД - първото българско държавно дружество, създадено за извършване на полети за спешна помощ по въздуха с хеликоптер. От декември 2021 г. до юли 2022 г. е съветник на вицепремиера по европейските фондове и министър на финансите Асен Василев. Има опит като икономист-консултант в сферата на сливането и придобиването на компании, в съответствие с правото на конкуренцията в Европейския съюз и САЩ.

 

Румен Спецов е настоящият изпълнителен директор на Националната агенция за приходите. Длъжността изпълнителен директор на агенцията г-н Спецов е заемал и в периода май 2021 г. – август 2022 г. Той е дългогодишен служител на агенцията. В периода 2001 – 2006 г. е работил в Териториална дирекция на НАП – Добрич, а в периода 2009 – 2015 г. – в Централното управление на НАП. С дългогодишен опит в областта на данъчната политика и защитата на националната с

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития