Събития -

октомври 2023

ПВСЧПСН
      
     
24 октомври
Вторник
Медици от ВМА се покланят пред мощите на 7 светци
ВМА
гр. София
12:30 - 13:30 ч.

На 24.10.2023 г., вторник, от 12:30 часа Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп и духовници ще донесат за поклонение във Военномедицинска академия (ВМА) християнски светини: частица от животворящия Господен кръст и  мощи на седем светии – Свети великомъченик Георги Победоносец, Св. свещеномъченик Харалампий Магнезийски, Св. преподобна Петка, Св. Николай Мирликийски Чудотворец, Св. великомъченик Пантелеймон, Св. Лука Кримски Чудотворец, Св. свещеномъченик Антипа, както и чудотворна икона на Пресвета Богородица „Скоропослушница".

 

Мероприятието се организира с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски, който в грижата си за целия народ не забравя и трудовете на медиците и им изпраща за поклонение християнски светини – за укрепване и духовни сили в носенето на нелекия кръст да служиш на ближния.

 

Достъпът до християнските светини ще бъде контролиран само за личния състав на ВМА.

 

Ръководството на ВМА изказва за пореден път своята признателност към Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски за засвидетелстваната подкрепа през годините, както в битката с пандемията от COVID-19, така и в кампанията „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!”, в която ежегодно десетки свещенослужители и техните близки даряват кръв безвъзмездно и помагат на нуждаещи се пациенти не само във ВМА, но и в цялата страна.