Новини - В медиите

Мediapool.bg: ЕС си гарантира 55 000 дози от препарат за лечение на Covid
Прочетена: 608 пъти
Снимка: Pixabay.com

Европейският съюз (ЕС) си осигури около 55 000 дози от потенциално лекарство срещу Covid-19, базирано на коктейла от моноклонални антитела, разработен от американския производител на лекарства Regeneron и швейцарския фармацевтичен гигант Roche, съобщава Mediapool.bg като се позовава на говорител на ЕС. Тази сделка е първото подобно споразумение на Евросъюза за подобен вид лекарство.

 

След като се сдоби с милиарди дози от ваксини срещу коронавируса, сега ЕС се опитва да си набави и потенциални лекарства, като целта е до края на месеца да се набележат 10 обещаващи лечебни средства срещу болестта.

 

Сделката с Roche е била постигната през април, заявиха представители на компанията пред Ройтерс, но детайлите от договора не са били оповестени. Говорител на Европейската комисия заяви днес, че ЕС си е гарантирал 55 000 дози от еднодозовото лекарство.

 

Очаква се европейските здравни власти да дадат разрешение за употребата на разработения от Regeneron и Roche препарат в периода от август до октомври.

 

Пълният текст четете на Mediapool.bg.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития