Любопитно -

Мъжете са по-малко склонни да използват презервативи с по-привлекателни жени
Прочетена: 337 пъти

Според проучване на университетите в Бристол и Саутхемптън e по-малко вероятно мъжете да използват презерватив с жена, която считат за привлекателна, независимо от рисковете, които крие това, пише www.hngn.com.

 

Респективно мъжете, които считат сексуалната си партньорка за не толкова привлекателна, са по-склонни да използват кондоми. Според специалистите те биха предпочели да имат дете с жена, която изглежда по-добре, и поради тази причина са склонни да поемат повече рискове, за да удовлетворят желанието си.

 

Проучването обхваща мъже на възраст 18-69 години. Те оценяват по скала от 0 до 20 нивото на привлекателност на различни женски лица, а след това преценяват колко вероятно е всяка жена да бъде инфектирана с полово предавани болести и колко склонни са те да правят секс без предпазни средства.

 

От проучването става ясно, че мъжете предпочитат да използват презерватив при сексуален контакт с онези жени, които са оценили като по-малко привлекателни. Според участниците вероятността да има наличие на полово предавани болести при тях е по-голяма.

 

„Възприятията на мъжете относно привлекателността на една жена влияят на намеренията им да използват кондоми, добре би било това да се обсъжда по време на образователни лекции на подобна тематика, т.е. да се насърчава използването на предпазни средства”, отбелязват учените.  

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития