Новини - България

Manager.bg: Teva създава корпоративен IT център за върхови постижения в България
Прочетена: 262 пъти

Фармацевтичният лидер в производството на генерични лекарства, Teva, собственик на Актавис, създава модернизиран корпоративен IT център за върхови постижения (IT-COE) в София, съобщава сайтът Manager.bg. Центърът ще поддържа всички аспекти на услугите в областта на информационните технологии: управление на сложна инфраструктура с 10 големи центъра за данни и повече от 10 000 сървъра; подобряване на глобалната инфраструктура и платформи за електронни съобщения; поддръжка на сложни, глобални модерни приложения и стратегията на компанията за кибер-защита; предоставяне на професионална IT поддръжка за дейностите по качеството и съответствието, за да се гарантира, че Teva отговаря на всички регулаторни изисквания.

„Teva е водещата глобална компания за производство на генерични лекарствени продукти и в ТОП 15 фармацевтични компании в света, която работи на повече от 80 пазара с 57 000 служители. Един от аспектите на управлението на този глобален фармацевтичен гигант е да имаме правилната технология, за да осигурим гладка и успешна работа за всички аспекти на нашия бизнес. Този нов център ще допринесе за бъдещия успех на Teva в целия свят, като гарантира, че високотехнологичните услуги работят ефективно и позволяват на Teva да успее да помогне на хората да поддържат здравословен живот,  казва Гай Хадари, старши вицепрезидент и директор на Глобалния отдел за информационни технологии на Teva Pharmaceuticals.

Очаква се да бъдат създадени около 30 нови работни места в София.

„Радвам се, че Teva признава България като страна с мотивирани и квалифицирани служители. В продължение на няколко години офиса на Актавис в София предоставяше технологични услуги за цяла Европа. Сега Teva и Актавис са една обединена компания, която ще наеме нови специалисти в областта на информационните технологии, които ще подпомагат глобалните технологични операции на Teva от България и ще предоставят високотехнологични услуги, които да помагат успешното протичане на глобалните бизнес процеси, казва Николай Хаджиндончев, изпълнителен директор на Актавис ЕАД.

Пълният текст четете ТУК.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития