Новини - България

Лекуват гръбначни заболявания по разработки на НАСА в нова клиника у нас
Прочетена: 3503 пъти

Американска клиника по хиропрактика - ASC American Spinal Clinic, отвори врати в София. Според ръководството й, тя е единственото в Европа лечебно заведение за неинвазивно лечение на гръбначни заболявания.

 

Клиниката ще приема между 20 и 25 нови пациенти всяка седмица, съобщи директорът на здравното заведение д-р Майкъл Фарел. По думите му всеки, който смята, че се нуждае от консултация поради болки във врата, гърба или кръста, както и заради друго заболяване на гръбначния стълб като например сколиоза (изкривяване на гръбначния стълб встрани), ще може да получи безплатна  консултация след обаждане по телефона. След обстоен преглед ще бъде преценено дали е необходима рентгенова снимка и дали пациентът е подходящ за такова лечение, поясни специалистът.

 

Очаква се средната цена на един терапевтичен курс да е около 2000 евро. Един лечебен курс е с продължителност от 12 до 24 седмици в зависимост от сложността на случая, като първоначално процедурите са 3 пъти седмично, а след това – по 2 пъти в седмицата.

 

При откриването на клиниката стана ясно, че част от технологиите, които ще се прилагат в лечението са заимствани от разработки на НАСА. В екипа на клиниката освен трима водещи американски лекари хиропрактици ще работят и български специалисти -  кардиолог, физикален медик и специалист по образна диагностика.

 

Специалистите обясниха, че в САЩ хиропрактиката е медицинска специалност, равнопоставена с класическата медицина, а упражняващите тази професия са официално признати на едно ниво с лекарите от всички други специалности. Д-р Фарел отбеляза, че в своята практика има над 130 000 случая на успешно излекувани пациенти, без странични ефекти или усложнения.   

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития