Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Лекарският съюз разкри горещи телефони за COVID-19 и за агресия над медици
Прочетена: 70 пъти
Снимки: БЛС

Български лекарски съюз (БЛС) разкри телефон за въпроси и сигнали свързани с липса или недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19. Медиците могат се свържат с БЛС на телефонен номер 02/ 9 07 07 08. Причината за разкриването на тази телефонна линия са зачестилите сигнали до съсловната организация за недостиг на лични предпазни средства от лекари и специалисти по здравни грижи.

 

Организацията разкри и друга телефонна линия - 02/ 9 07 07 07. На нея могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до главния  прокурор, съгласно подписаното на 14.01.2020 г. споразумение между БЛС, Министерството на здравеопазването и  Прокуратурата на Република България.

 

Обажданията и на двете телефонни линии ще се приемат в работни дни между 09:00 и 17:00 ч. През останалото време сигналите ще бъдат записвани на гласова поща и обработвани в рамките на обявеното работно време.

Коментари

октомври 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития