Новини - България

Лекарският съюз и Бербатов стартират дарителска кампания в помощ на медиците, борещи се с COVID-19
Прочетена: 154 пъти

Българският лекарски съюз (БЛС) стартира национална кампания „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“. Целта на инициативата е осигуряването на средства за закупуването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна.

 

Зад кампанията застана футболната звезда Димитър Бербатов.

 

„Те са героите, които аплодираме. Но са хора, не са нито безсмъртни, нито недосегаеми за вируса. За да има кой да ни спасява, трябва да се погрижим и за тяхната защита. Ние се нуждаем от тях, а те - от нашата подкрепа“, каза бившият национал.

 

Изявеният спортист призовава, всеки, който има възможност, да направи дарение за лекарите. Самият той  открива кампанията освен с призив и с лично парично дарение.

 

Всеки, който има желание да се включите в кампанията на БЛС „ЗА ГЕРОИТЕ В БЯЛО“ и да помогне за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, може да го направите чрез дарение на:

 

Титуляр: Български лекарски съюз

Банка: Райфайзенбанк

IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN

BIC: RZBBBGSF

Основание: Дарение COVID-19

 

Желаещите да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия, могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.

Коментари

декември 2023

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития