Новини - България

Лекарите ще протестират под надслов „Не на насилието“
Прочетена: 124 пъти

Лекарите в цялата страна ще протестират днес срещу агресията. Недоволството на медиците ще бъде символично – с носене на сини ленти с текст „Не на насилието“. Част от лечебните заведения планират и излизане на мълчалив протест пред лечебните заведения точно в 13:00 часа.

 

Причината са зачестилите случаи на агресия срещу медицински лица, а конкретният повод – нападението над акушер-гинекологът д-р Албена Гагова от Втора САГБАЛ „Шейново“ в София. В събота 37-годишният Владимир Стоянов й нанесе тежък побой на лекарката заради отказа й да му предостави плацентата на току що роденото му бебе.

 

Според Български лекарски съюз (БЛС), тези актове на насилие са излезли извън контрол. Ето защо съсловната организация призова към национален символичен протест днес.

„БЛС апелира към всеки един от Вас, да подкрепите д-р Албена Гагова и всички пострадали от насилие медицински специалисти, като сложите символ – синя панделка „НЕ НА НАСИЛИЕТО“, на 7 юли през целия ден, в израз на съпричастност към потърпевшите ни колеги и като израз на негодувание срещу позорното поведение на извършителите на престъпленията.

Нека всички да бъдем по-човечни един към друг, да оценяваме труда на ближния и сами да се опитаме да създадем условия за по-добър живот!, гласи призивът на ръководството на организацията към медицинската общност.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития