Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Коментари -

Лекарите: Протестиращите да спазват противоепидемичните мерки
Прочетена: 56 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Български лекарски съюз (БЛС) излезе с позиция във връзка с COVID-19 и неспазването на противоепидемичните мерки. Текстът гласи:

 

"Вече няколко месеца сме изправени, като общество и здравна система, пред глобално предизвикателство - пандемията от COVID 19. Прави се всичко възможно, за да се овладее ситуацията и да се сведат до минимум негативните последствия.  

 

БЛС с тревога следи нарастващия брой на новодиагностицирани с COVID-19. Спазването на противоепидемичните мерки - дистанция, дезинфекция и дисциплина е изключително важно, за да се овладее тази негативна тенденция. За съжаление, след масовото недоволство от последните дни, станахме свидетели на неспазване и подценяване на препоръките. Факт, които неминуемо ще доведе до увеличаване на броя на заразените и до натоварване на здравната система.

 

БЛС призовава всеки, който изразява своята свободна воля да не забравя и личната си отговорност за своето здраве и за това на околните. Спазването на противоепидемичните мерки, макар и на открито, но в присъствието на много хора, е ключово, за да съхраним здравната система.

 

Нека поемем своята лична отговорност, нека съхраним здравето си, нашето и това на близките ни."

 

Припомняме, че на 9 юли в София започнаха протести с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Повод за недоволството стана провелото се по-рано същия ден претърсване на кабинети в сградата на президентството във връзка с разследването срещу братя Пламен и Атанас Бобокови.

 

Протестите, на които се събират хиляди души, се провеждат и в други градове на страната.

Коментари

май 2022

ПВСЧПСН
      
     

Събития

Няма събития