Новини - Свят

Лекари от Алепо молят Обама за помощ
Прочетена: 326 пъти

Последните останали лекари в обсадения сирийски град Алепо молят американския президент Барак Обама да се претече на помощ на 250 000-те цивилни граждани там, съобщава ВВС. В отворено писмо, подписано от 15 лекари, се посочва, че само през последния месец е имало 42 нападения над медицински заведения в Сирия. Според медиците, ако нападенията срещу лечебни заведения продължат със същата скорост, до месец няма да остане нито едно.

 

Лекарите пишат още, че пет години след началото на въстанието срещу президента Башар ал Асад, те са свидетели на безброй пострадали пациенти, измъчвани приятели и колеги, смъртни случаи.

„Преди две седмици четири новородени бебета се бореха за въздух, задушвайки се до смърт, след като взрив спря притока на кислород до техните инкубатори. Борейки се за въздух, техният живот приключи преди да е започнал“, казват медиците.

"Ние не се нуждаем от сълзи, симпатия или молитви, ние се нуждаем от вашето действие. Докажете, че сте приятел на сирийците", пишат лекарите до Обама като призовават в източната част на Алепо да се създаде зона, защитена от въздушни удари.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития