Новини - България

Лекари и пациенти обсъждат промяната на критериите за лечение на хроничните вирусни хепатити
Прочетена: 427 пъти

Възможностите за промяна на критериите за лечение на хроничните вирусни хепатити ще бъдат обсъдени по-късно днес в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съобщиха от Националната пациентска организация (НПО). Срещата е инициирана от пациентските организации.

 

На срещата ще бъдат обсъдени възможностите за промяна в настоящите критерии за лечение на хепатит С и ще се представят проблемите, с които се сблъскват пациентите и техните лекари при сега действащите правила. От НПО подчертават, че НЗОК вече публично е оповестила намеренията си за промяна на критериите за лечение на хепатит С от 1 март 2017 г.


 
В срещата ще вземат участие представители на ръководството и експерти от касата, проф. д-р Крум Кацаров - национален консултант по гастроентерология и председател на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография, проф. Людмила Матева - председател на Българска асоциация за изучаване на черния дроб, пациентски организации, представляващи пациенти с хепатит, както и сдружения, представляващи пациенти, застрашени от коварното заболяване.

 

Представителите на пациентските организации, които ще участват в срещата: Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“, Сдружение „Хепактив“, Българска асоциация по хемофилия, Организация на таласемиците в България, Български Съюз на трансплантираните, Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит – АПРА.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития