Новини - България

Лечебни заведения ще могат да номинират кандидати за "Лекар на годината 2018"
Прочетена: 188 пъти
Снимка: Pixabay.com

За първи път тази година Българският лекарски съюз (БЛС) ще приема номинации за наградата "Лекар на годината 2018" не само от регионалните колегии, но и от лечебни заведения в цялата страна, съобщиха от съсловната организация. Месец преди Деня на българския лекар - 19 октомври, БЛС обяви условията за номиниране на кандидати за отличието, което ще се връчи на oфициална церемония. За осми пореден път изявени български лекари ще станат носители на приза, който се присъжда на утвърдени представители на професията, заслужили  признанието на колегите си. 

 

И тази година категориите, в които ще се номинират кандидатите са шест:  “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“; „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“; „Ти си нашето бъдеще“ – награда за младите медицински надежди на България, „Мениджър на годината“; „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2018“.

 

„Българският лекарски съюз се наложи през годините като сигурен гарант, който обединява лекарската гилдия. Именно в Деня на българския лекар, ние искаме да почетем всеотдайността, труда и професионализма на колегите, които са избрали медицинската професия за свое призвание“, коментира председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. 

 

Номинациите за престижното отличие ще могат да се изпращат на специално създаден за целта електронен адрес – lekarnagodinata2018@blsbg.com. Предложенията ще се приемат от 10.09.2018 до 08.10.2018 г., уточниха от БЛС.

Коментари

април 2021

ПВСЧПСН
   
  

Събития

Няма събития