Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Новини - България

Купуват 3 респиратора с даренията от DMS SOLIDARNOST
Прочетена: 189 пъти

За всяка от областните болници в Монтана, Силистра и Шумен ще бъде закупен по един респиратор, от какъвто лечебните заведения се нуждаят, за да осигурят в максимална степен адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19. Средствата са осигурени от постъпилите до момента дарения чрез изпращане на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17 777 за трите мобилни оператора в България. Специализираната апаратура ще бъде доставена най-късно в началото на месец май, съобщават от здравно министерство.

 

До момента събраната сума чрез DMS SOLIDARNOST възлиза на малко над 125 хил. лв.Със средствата, постъпили по тази сметка, се планира да бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.


От министерството информират, че от днес, 30 март, на интернет страницата на ведомството е публикувана справка за всички дарители и постъпили средства по дарителската сметка, която здравното министерство откри в подкрепа на лечебните заведения, обслужващи пациенти с COVID-19. От 17 март до 27 март т.г. набраната по тази сметка сума възлиза на 1 920 346 лева. Данните за постъпващите средства по сметката ще бъдат актуализирани периодично.

Коментари

октомври 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития