Събития -

март 2019

ПВСЧПСН
    
14 март
Четвъртък
Кръгла маса „Да сведем до 0 астматичните пристъпи”
гр. София
гр. София
14:30 - 16:00 ч.

На 14.03.2019 г., четвъртък, 14:30 ч. в зала Изток на Народното събрание под патронажа на Комисията по здравеопазването ще се проведе кръгла маса на тема „Да сведем до 0 астматичните пристъпи”. Организатори са Българското дружество по белодробни болести (БДББ), Българското дружество по алергология (БДА) и Асоциацията на българите, боледуващи от астма.

 

На форума ще бъдат обсъдени рисковите фактори за бронхиална астма, ранната диагностика, иновативните подходи за подобряване контрола на заболяването и намаляването на риска от астматични пристъпи.

 

В кръглата маса ще участват: д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването към 44-ото Народно събрание, доц. д-р Мария Стаевска, дм, началник на Клиниката по алергология към УМБАЛ „Александровска“ и доц. д-р Владимир Ходжев, дм, председател на БДББ и началник на Клиниката по белодробни болести към УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив.

 

На събитието са поканени представители на отговорните държавни институции, съсловните организации в сферата на здравеопазването, професионални и пациентски организации, водещи български медицински специалисти и експерти.