Събития -

юни 2023

ПВСЧПСН
   
  
10 юни
Събота
Конференция за ваксинопрофилактиката
МУ-Пловдив
гр. Пловдив
08:30 - 17:00 ч.

На 10.06.2023 г., събота, в Медицински университет-Пловдив, Факултет по дентална медицина, зала „Aula Magna", ще се проведе „Конференция, посветена на ваксинопрофилактиката", съобщават от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ). Събитието се организира от местната структура на сдружението във връзка със занижения имунизационен обхват, пораждащ риск от развитие на нови епидемии от ваксинопредотвратими заболявания в България.

 

В програмата са включени теми като: „Ваксини за рискови групи - лица с различни хронични заболявания, бременни, лица, живеещи с ХИВ, спленектомирани и др."; „Новости в имунизационната политика"; „Къде работим добре и къде се провалихме при имунизациите"; „Е-Регистър за ваксините, Е-имунизация и възможностите, които те предоставят"; „Провеждане на имунизации при лица с непълен имунизационен статус". Лектори ще бъдат д-р Христиана Бацелова, доц. д-р Ангел Кунчев, д-р Кремена Пармакова, д-р Костадин Сотиров, Стилян Горанов и др.

 

По традиция, конференцията се организира ежегодно и е част от провежданата от НСОПЛБ и регионалните сдружения дейност по продължаващото медицинско обучение на ОПЛ с акцент върху ваксинопрофилактиката.

 

Пълната програма на конференцията може да видите ТУК