Новини - Свят

Коктейл с антитела намалява със 70% риска от хоспитализации или смърт при нехоспитализирани пациенти с COVID-19
Прочетена: 169 пъти

Швейцарска мултинационална здравна компания F. Hoffmann-La Roche AG обяви, че разработеният от нея коктейл от антителата казиривимаб (casirivimab) и имдевимаб (imdevimab) се е доказал като 70% ефективен за предотвратяване на риск от прием в болница или смърт на хора, заразени с коронавирус, в сравнение с предоставяно плацебо при нехоспитализирани пациенти, съобщава OFFNews като се позовава на Ройтерс.

 

Изпитването във "Фаза 3" на коктейла между казиривимаб и имдевимаб сред 4567 участници в проучването също така е показало, че коктейлът има "способността да намали продължителността на симптомите на Covid-19 от 14 на 10 дни, отбелязват още от компанията.

 

"Новите инфекции продължават да нарастват в световен мащаб с над три милиона регистрирани случая през миналата седмица, така че този коктейл от изследвани антитела може да предложи надежда като потенциална нова терапия за високорискови пациенти - особено в светлината на скорошни доказателства, че казиривимаб и имдевимаб заедно запазват активността си срещу ключови нововъзникващи варианти на COVID-19", заяви главният медицински директор на фармацевтичната компания Roche Леви Гарауей.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития