Галерия - Видео

Кирил Петков призова българите да се ваксинират
Прочетена: 915 пъти

Премиерът Кирил Петков отново призова българските граждани да се ваксинират срещу COVID-19 и категорично заяви, че задължителна ваксинация няма да има, докато той е министър-председател. Това стана във видеообръщение на министър-председателя, разпространено от правителствената информационна служба вчера.

 

Кирил Петков подчерта, че сме на прага на петата вълна на пандемията. 5 000 легла в болниците са заети със заразени с COVID-19. Само вчера броят на новите случаи е 5 500.

 

Единственият начин да ограничим щетите от пандемията е чрез ваксинация, подчерта министър-председателят. За последните три дни 100 000 българи са го направили. Само в петъчния ден техният брой е 35 000. Вече 2 милиона българи са напълно ваксинирани.

 

Премиерът отново призова българите да не се страхуват от ваксините, да търсят мнението на личните си лекари, за да осъзнаят, че ковид ваксините са препоръчителни дори за хора с различни заболявания. Министър-председателят подчерта, че ако достигнем 75% ваксинирано население, ще успеем да запазим икономиката, ще успеем да гарантираме нормално образование на децата си и най-важното – няма да сме свидетели на пациенти по стълбите на болниците.

 

Кирил Петков беше категоричен:

 

"Само заедно можем да преодолеем поредната вълна."

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития