Новини - България

Кампанията "За героите в бяло" събра 236 369 лв. за 50 дни
Прочетена: 64 пъти
Снимка: БЛС

Точно 50 дни от началото на инициативата „За героите в бяло“ към 11 ч. на 12 май по сметката на Български лекарски съюз (БЛС) са получени 236 369 лв.  Поредното дарение в размер на 15 000 лева постъпи от Българската генерична фармацевтична асоциация (БГФармА), съобщават от съсловната организация. Дарители в кампанията са много фирми, организации и институции, но и физически лица отделили част от доходите си.

 

Разпределянето на личните предпазни средства към „героите в бяло“ ще продължи и в следващите дни, за което ще Ви информираме своевременно.


 
Желаещите да се включат в кампанията на БЛС „За героите в бяло“ и да помогнат за осигуряването на маски, предпазни облекла, дезинфектанти и медицински изделия за болниците и медицинския персонал в цялата страна, могат да го направят чрез дарение на:

 

Титуляр: Български лекарски съюз
Банка: Райфайзенбанк
IВАN: BG02 RZBB 9155 1004 8098 44 BGN
BIC: RZBBBGSF
Основание: Дарение COVID-19

 

"Кампанията „За героите в бяло“ е отворена за всеки, който би искал да помогне на българските лекари. Вярваме, че ще има желаещи да дарят директно маски, предпазни облекла, дезинфектанти или медицински изделия. Всички те могат да го направят като се свържат с Български лекарски съюз на: blsus@blsbg.com.
Героите в бяло имат нужда от нашата подкрепа!
Само заедно можем да се справим!"
, казват от БЛС.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития