Новини - България

Кампания за доброволно кръводаряване в София на Цветница
Прочетена: 187 пъти

На Цветница в София ще се проведе традиционната кампания за доброволно кръводаряване. Временни пунктове за кръводаряване ще бъдат разположени до православните храмове „Св. Неделя", „Св. Седмочисленици", „Рождество Христово" и „Покров Богородичен" от 9.00 до 13.00 ч. Акцията се провежда с  благословението на Негово Светейшество Неофит, Митрополит Софийски и Патриарх Български, съобщават от здравно министерство.

 

Всеки, който желае да дари кръв, може да го направи в сградата на НЦТХ, на адрес: ул. „Братя Миладинови" № 112, от 9:00 до 15:00 часа, както и във временните пунктове в близост до:

  • храм „Света Неделя" – в аулата на Богословски факултет, на пл. „Св. Неделя" № 19, от 9:00 до 13:00 часа;
  • храм „Свети Седмочисленици" – в сградата на 6 ОУ „Граф Игнатиев", от 9:00 до 13:00 часа;
  • храм „Рождество Христово" – в ж.к. „Младост" 3, ул. „Филип Аврамов", от 9:00 до 13:00 часа;
  • храм „Покров Богородичен" – в Енорийски център „Покров Богородичен" зад хотел „Родина", от 9:00 до 13:00 часа.

 

Обръщаме се към столичани и гостите на града с призив на този светъл празник да дарят кръв и да подкрепят усилията на медицинските екипи за спасяване живота и здравето на тежко болни и пострадали пациенти: 

 

Дарете кръв. Дарете живот от себе си. Спасете живот.

Сега!

 

Организатор на проявата е Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ). Кампанията се провежда в партньорство със Софийската Св. Митрополия, Българския Червен кръст, Енорийски център „Покров Богородичен", Енорийски център „Рождество Христово" и ръководствата на 6 ОУ „Граф Игнатиев" и Богословски факултет на СУ „Св. Климент Охридски".

Коментари

септември 2023

ПВСЧПСН
    
 

Събития

Няма събития