Новини - България

Иван Димитров за мораториума върху лекарствата: Крайната стъпка е да поискаме вето от президента
Прочетена: 84 пъти
Снимка: Стоп кадър - bTV

"Протестът срещу мораториума за нови лекарства събра хора от цялата страна, сред тях имаше родители на трансплантирани деца, бременни жени и възрастни болни. Фактът, че те дойдоха в София идва да покаже, че за тях проблемът е наистина много голям и те се притесняват за бъдещето си."

 

Това сподели пред Redmedia председателят на Федерация "Български пациентски форум" (ФБПФ) Иван Димитров. Федерацията е организатор на протеста, който се проведе тази сутрин пред посолството на Италия в столицата. Желанието на пациентската организация бе да привлече вниманието на посланиците на държавите-членки на Европейския съюз, които бяха информирани с отворено писмо за последиците от налагането на ограничения за съвременно лечение на сериозни и тежко протичащи заболявания. 

 

"Последната стъпка, която можем да предприемем, ако нито едно от действията ни не даде резултат, е да поискаме вето от държавния глава", каза Иван Димитров.

 

По неговите думи това ще бъде една крайна мярка, на която обаче пациентите са решени, защото ограничаването на новите терапии е пагубно за тях.    

 

Невена ПОПОВА

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития