Любопитно -

Италианската армия отглежда марихуана за медицински цели
Прочетена: 284 пъти

Италианската армия отглежда марихуана за медицински цели, съобщава в днешния си брой в. „Сега“

"Никога не съм опитвал, а и нямам намерение да пробвам", казва полковник Антонио Медика, който отговаря за италианската военна лаборатория за производство на марихуана, която се намира във Флоренция.

Медика проверява пъпките на растенията, които се отрязват и изсушават, преди да бъдат подготвени за доставка в аптечната мрежа. Той е убеден, че произвежда стока, която е с добро качество.

 

Качеството на марихуаната трябва да бъде високо, тъй като продукцията на екипа, работещ по военния проект "Канабис", е предназначена за тежко болни хора.

"От голямо значение е стерилната и изолирана среда... Това е единственият начин, чрез който можем да произведем качествен продукт, несъдържащ токсични вещества, най-вече тежки метали като живак, които растенията могат лесно да поемат, отглеждани при обичайните условия“, разказва медикът.

Произвежданата марихуана от армейския Химико-фармацевтичен институт е регистрирана като фармацевтичен продукт от Агенцията по лекарствата в Италия през септември 2015 г. Първите количества от произведената в страната марихуана вече са по аптеките.

 

Пълният текст четете в днешния брой на в. „Сега“.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития