Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

ноември 2018

ПВСЧПСН
   
  
14 ноември
Сряда
Инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“ отива в КОЦ-Русе
КОЦ - Русе
гр. Русе
12:00 - 13:00 ч.

На 14.11.2018 г., сряда, в 12:00 часа в двора на  Комплексен онкологичен център – Русе (ул. „Независимост“2), представители на биофармацевтичната компания АстраЗенека България и лекари от лечебното заведение, ще засадят дървета, като част от инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“. Тя се провежда по повод Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември и ще обхване голяма част от онкологичните центрове в страната.

 

Русе е един от градовете, в които фармацевтичната компания ще засади дървета след Бургас, София и Варна.

 

По време на събитието д-р Екатерина Генова, изпълнителен директор на КОЦ– Русе, ще представени актуални данни за разпространението, диагностиката и лечението на рака на белия дроб за България и света.

 

Кампанията на АстраЗенеказа зелена България бе стартирана през месец септември в Бургас с 30 дръвчета. Компанията вече има засадена и алея от 25 сребролистни липи в Борисовата градина в столицата. Предстоят още поредица от залесявания и в други големи градове на страната, където увеличаването на зелените площи е от изключителна важност за опазването на околната среда и здравето на гражданите. Инициативата се провежда и като част от глобалната политика на АстраЗенека за устойчиво развитие, в която опазването на околната среда е един от трите основни приоритета, наред с осигуряване достъпа на пациентите до лечение и поддържане на етични бизнес практики и прозрачност в работата на компанията.