Събития -

октомври 2019

ПВСЧПСН
 
   
30 октомври
Сряда
Информационна среща за здравни журналисти по повод Световния ден за борба с инсулта
Литературен клуб „Перото“
гр. София
11:30 - 12:30 ч.

На 30.10.2019 г., сряда, от 11:30 ч. в Литературен клуб „Перото“ ще се проведе информационна среща за здравни журналисти по повод Световния ден за борба с инсулта – 29 октомври.

 

По време на събитието ще бъдат представени актуални данни за инсулта и рисковите фактори за възникването му. Ще бъдат представени и видовете инсулт, възможностите за превенция, както и съвременни тенденции в диагностиката и контрола на състоянието.

 

Инсултът засяга годишно 17 млн. души по света. През 2015 г. в страните от Европейския съюз (ЕС) са регистрирани над 600 хил. случая. Техният брой се увеличава непрекъснато поради нарастването на броя на хората над 70-годишна възраст. Очакванията са, че между 2015 г. и 2035 г. в ЕС ще бъдат отчетени с 34% повече случая.

 

В събитието ще участват:

•    Акад. проф. д-р Иван Миланов, д.м.н., изпълнителен директор на МБАЛНП „Св. Наум“ - София и председател на Българското дружество по неврология;
•    Проф. Арман Постаджиян, началник на Отделение по кардиология, УМБАЛ „Св. Анна“ - София, председател на УС на Българска лига по хипертония, бивш председател на Дружеството на кардиолозите в България.

 

Информационната среща се организира с подкрепата на Байер България.