Новини - България

Имунизацията срещу COVID-19 във ВМА остава само за военни
Прочетена: 658 пъти
Снимка: ВМА

От 01.05.2022 г. временният имунизационен център във Военномедицинска академия (ВМА) преустановява своята дейност, съобщават от лечебното заведение. Причината - наблюдаваната тенденция за намален брой на желаещите за ваксиниране срещу COVID-19 и ангажираността на медицинския състав на лечебното заведение в изпълнение на задачи от националното здравеопазване и по медицинското осигуряване на Въоръжените сили на Република България.

 

Създадена е организация при необходимост от имунизации срещу COVID-19 на военнослужещи и цивилни служители от Министерството на отбраната и Българската армия това да става своевременно от специалистите от Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена, в който и понастоящем се осъществяват ваксинации срещу други инфекциозни заболявания.

 

Временният имунизационен център във ВМА бе разкрит в края на 2020 г. със старта на имунизационната кампания в България. До 01.05.2022 г. в него са поставени над 155 000 дози от ваксините срещу COVID-19, а общо във всички военни болници в страната – близо 180 000 дози.

Коментари

февруари 2024

ПВСЧПСН
   
   

Събития

Няма събития