Red Media - информационен сайт за здравеопазване
Информационен сайт за здравеопазването и здравната реформа

Събития -

ноември 2018

ПВСЧПСН
   
  
14 ноември
Сряда
Иициативата „Здравето на природата е твоето здраве“ отива във Велико Търново
КОЦ - Велико Търново
гр. Велико Търново
13:30 - 14:30 ч.

На 14.11.2018 г., сряда, в 13:30 часа в двора на Комплексен онкологичен център – Велико Търново (ул. „Бузлуджа“ 1), представители на биофармацевтичната компания АстраЗенека България и лекари от лечебното заведение, ще засадят дървета, като част от инициативата „Здравето на природата е твоето здраве“. Тя се провежда по повод Месеца за борба с рака на белия дроб – ноември и ще обхване голяма част от онкологичните центрове в страната.

 

Велико Търново е един от градовете, в които фармацевтичната компания ще засади дървета след Бургас, София и Варна.

 

По време на събитието д-р Мария Рачева, управител на КОЦ – Велико Търново, ще представи актуални данни за разпространението, диагностиката и лечението на рака на белия дроб за България и света.

 

Кампанията на АстраЗенеказа зелена България бе стартирана през месец септември в Бургас с 30 дръвчета. Компанията вече има засадена и алея от 25 сребролистни липи в Борисовата градина в столицата. Предстоят още поредица от залесявания и в други големи градове на страната, където увеличаването на зелените площи е от изключителна важност за опазването на околната среда и здравето на гражданите. Инициативата се провежда и като част от глобалната политика на АстраЗенека за устойчиво развитие, в която опазването на околната среда е един от трите основни приоритета, наред с осигуряване достъпа на пациентите до лечение и поддържане на етични бизнес практики и прозрачност в работата на компанията.