Новини - България

И днес се очаква повишено замърсяване на въздуха в София – общината пусна допълнителни автобуси до Витоша
Прочетена: 37 пъти
Снимка: Redmedia.bg

Според системата за прогнозен потенциал на замърсяване с фини прахови частици на територията на София, и днес се очаква повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха, съобщават от Столична община.

 

За намаляване на замърсяването местната власт призовава жителите и гостите на София да ограничат движението на личните си автомобили и да използват градски транспорт. Особено внимание се обръща на собствениците на  автомобили с екологичен клас под ЕВРО4, които е препоръчително да ограничат придвижването с тях.

 

В случай, че използвате личния си автомобил, молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути. Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление, казват още от общината.

 

Столична община осигурява допълнителни автобуси по две от линиите до Витоша. Това са най-натоварените автобусни линии - 66 и 63.

 

Възложени са извънредни проверки да извършват Столичен инспекторат за нерегламентирано изгаряне на отпадъци и на Пътна полиция при СДВР.

 

Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито.





Коментари

януари 2021

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития