Новини - България

Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България
Прочетена: 651 пъти
Снимка: Личен архив

Хишам Сабри е новият генерален мениджър на Рош България. Той поема управлението на представителството на биотехнологичната компания у нас от 1 април т.г. 

 

Хишам Сабри има дългогодишен опит в сферата на здравеопазването. От януари 2003 г. заема последователно различни позиции и функции в четири мултинационални фармацевтични компании - Eli Lilly, Johnson & Johnson, Novartis Oncology и Roche. 

 

Към екипа на Roche се присъединява през януари 2015 г. като директор на онкологичния бизнес отдел на представителството на компанията в Саудитска Арабия. През септември 2017 г. участва в глобална ротация, където работи с международния бизнес екип на Roche като се фокусира върху имунотерапията на рака. Осем месеца по-късно става генерален мениджър на представителството на Roche за Йордания и Палестина, а през януари 2019 г. вече е ръководител и генерален мениджър на Roche Pharmaceuticals Левант (Ливан, Йордания, Сирия и Палестина). 

 

Хишам Сабри завършва „Фармацевтични науки“ в университета в Кайро, Египет. По-късно получава магистърска степен по бизнес администрация със специализация по маркетинг от университета в Лестър, Обединеното кралство.

 

Основна мотивация в работата му е постигане на устойчивост на здравните системи, което да води до повече ползи за пациентите.

 

И през тази година плановете на компанията включват осигуряване на устойчив достъп на българските пациентите до иновативни лекарствени продукти и услуги.

 

“Фокус за нас остава персонализираното здравеопазване, което позволява предоставянето на грижи, индивидуално съобразени с конкретния пациент и по този начин допринася за по-ефективната диагностика и лечение на пациентите. Подпомагане на процеса за ускоряване на дигитализация на здравната система, изграждане на подходящата инфраструктура и партньорство с всички заинтересовани страни, всичко това също е част от нашите приоритети за тази година”, споделя г-н Сабри.

 

***

Рош е иновативна биотехнологична компания. Развива дейност във фармацията и диагностиката като се фокусира върху развиването на науката за подобряване живота на хората в глобален мащаб. Комбинацията от експертиза в двете направления прави Рош лидер в персонализираното здравеопазване – стратегия, която има за цел да намери правилното лечение за всеки пациент по най-добрия начин.

 

Рош е най-голямата биотехнологична компания в света с портфолио от различни лекарства в онкологията, имунологията, инфекциозните заболявания, офталмологията и заболявания на централната нервна система. Също така, Рош е световен лидер и в инвитро диагностиката, тъканната диагностика на ракови заболявания и новатор в грижите за хора с диабет.

 

Основана през 1896 година, Рош продължава да търси по-добри начини за превенция, диагностика и лечение на заболяванията и да има устойчив принос за обществото. Тридесет лекарства, открити от Рош, са включени в списъка на Световната здравна организация (СЗО) с лекарства, които имат изключителна важност, като сред тях присъстват животоспасяващи антибиотици, антималарици и онкологични лекарства.

 

Рош е призната като една от компаниите с устойчиво развитие на индустриите Фармация, Биотехнология § Природни науки вече 12 поредни години според Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

Коментари

юни 2023

ПВСЧПСН
   
  

Събития

Няма събития