Галерия - Фото

Хирурзи от ВМА обучават румънски колеги
Прочетена: 7869 пъти
Снимки: ВМА

Хирурзи от Централната военна болница в Румъния преминаха двудневен курс на обучение във Военномедицинска академия (ВМА), съобщават от лечебното заведение. 

 

От ВМА добавят, че постиженията на школата им по хирургия отдавна са известни и извън пределите на България. През 2018 г. в Академията е изграден единствен по рода си в региона Международен референтен център за Югоизточна Европа, в който лекари имат възможността да усвоят всички иновативни техники, преминавайки курсове във водещите хирургични клиники на ВМА. Курсът на румънските специалисти идва няколко месеца след участието на проф. Никола Владов, ръководител на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, в симпозиум за оперативно лечение на Рак на панкреаса в Букурещ, Румъния. 

 

В рамките на обучението, което се осъществява със съдействието на компания „Джонсън и Джонсън България”, петимата румънски хирурзи са получили възможност да присъстват и наблюдават най-висок клас процедури, извършвани едновременно в операционните зали на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология и на Първа клиника по коремна хирургия. 

 

Проф. Никола Владов, доц. Ивелин Такоров и доц. Васил Михайлов са демонстрирали миниинвазивно хирургично лечение на хепатоцелуларен карцином, метастази на рак на млечни жлези, карцином на жлъчен мехур, хемангиом на черен дроб, ехинококова киста на черен дроб. 

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития