Новини - България

Грипна епидемия и в област Ямбол
Прочетена: 452 пъти
Снимка: Pixabay.com

Обявяват грипна епидемия в област Ямбол, съобщават от здравно министерство. Заради повишената заболяемост от остри респираторни заболявания и грип временни противоепидемични мерки се въвеждат в областта в периода 25-31 януари. Учебният процес там се преустановява в периода 26-31 януари.

 

Промени по отношение на мерките настъпват и в:

- Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 31 януари, като учебният процес се преустановява в периода 25-31 януари.

- Област Ловеч удължава грипната епидемия до 27 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари.

- Област Пазарджик удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 24 януари.

- Област Габрово удължава грипната епидемия до 29 януари, като учебният процес е преустановен до 29 януари.

- Област Стара Загора удължава грипната епидемия до 31 януари, като учебният процес е преустановен до 27 януари.

 

От здравно министерство припомнят, че на територията на София област е обявена грипна епидемия в периода 20-27 януари, като учебният процес е преустановен в периода 23-27 януари. Област Добрич е в грипна епидемия до 25 януари, като учебният процес е преустановен до същата дата.

 

Временните противоепидемични мерки по отношение на здравната система включват: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития