Новини - Свят

Грешки на здравната служба на Великобритания водят до смъртта на около 22 хил. души годишно
Прочетена: 374 пъти
Снимка: Pixabay.com

Британската Националната служба за здравеопазване е допуснала милиони грешки и обърквания, които са довели до смъртта на около 22 хил. души всяка година, показва доклад поискан от правителството, съобщава „Фокус“, като се позовава на вестник The Independent. Сред грешките влизат неуспешното наблюдение на пациенти, ползващи тежки медикаменти, слаба комуникацията между личните лекари и болниците и изписване на грешно лечение или хапчета на болните.

 

Ако рискът да се даде грешен инхалатор, е незначителен, то объркването на медикаментите за тежко болни пациенти, може да доведе до летален изход, подчертава изданието. Очаква се по-късно днес министърът на здравеопазването и социалните грижи Джереми Хънт да обяви въвеждането на нови мерки, целящи намаляването на броя на този тип грешки, подобряване на сигурността за пациенти и смекчаването на цената от възможните грешки, които се равняват на около 1,6 милиарда паунда годишно.

 

Според изследването, изготвено от учени от университети в Манчестър, Шефилд и Йорк, годишно има повече от 230 милиона медицински грешки във Великобритания. Броят на смъртните случаи, причинени от такива грешки варира от 1700 до 22 303 годишно.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития