Галерия - Фото

Главният прокурор, магистрати и съдебни служители дариха кръв
Прочетена: 274 пъти
Снимки: ВМА

Десетки прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор се включиха в акция за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване „Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!”, съобщиха от Военномедицинска академия (ВМА).

 

Главният прокурор Иван Гешев, и.д. административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Ангелова и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров бяха първите, които дариха кръв в лечебното заведение.

 

Акцията продължава и в следващите дни, като към инициативата ще се включат и много магистрати и служители от цялата страна.

 

От лечебното заведение обясняват, че насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е една от мисиите на ВМА. В тази връзка, периодично се организират кампании в цялата страна и хиляди българи годишно застават зад каузата. Извън тях, всеки желаещ може да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

 

От ВМА уточняват, че извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Следователно, желаещите могат да дарят кръв без да има какъвто и да е риск за здравето им.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития