Новини - България

ГДБОП ще търси кой продава онлайн лекарства от името на здравно министерство
Прочетена: 108 пъти

Министерството на здравеопазването изпрати сигнал до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, относно спекулации с името на заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова, с институцията Министерство на здравеопазването и с Българската национална телевизия с цел продажба на стоки. Ведомството настоява своевременно да бъдат предприети всички законови действия за идентифициране на източника на фалшивата информация и за подвеждането му под отговорност.

 

От здравно министерство информират, че по никакъв начин не промотират, нито пък продават лекарствени продукти и хранителни добавки чрез интернет сайтове, както и че не създават лекарства, нито пък притежават аптеки (в това число и аптеки за онлайн търговия).

 

Сайтове като този – предмет на настоящия сигнал (https://bg3.jimbosjoint.com/gratisro/?utm_content=akidder8&utm_source) - съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са опасни за потребителите, а могат да бъдат и опасни за тяхното здраве.

 

"Апелираме всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, на сайтове за онлайн продажба на добавки и лекарства, спекулиращи с институцията Министерство на здравеопазването, да подаде сигнал на имейл адрес: delovodstvo@mh.government.bg или да се обърне към компетентните органи.", посочват от ведомството.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития